Wij gebruiken cookies om het winkelen bij ons gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info Sluiten
Webshop » Vogels » Voeding » VERSELE LAGA NUTRIBIRD P15 TROPICAL 5X1KG

VERSELE LAGA NUTRIBIRD P15 TROPICAL 5X1KG

VERSELE LAGA NUTRIBIRD P15 TROPICAL 5X1KG

Omschrijving

Onderhoudsvoeder papegaaien - mono
Gewicht: 5 X 1kg

Eigenschappen

NutriBird P 15 Tropical is een uitgebalanceerd volledig onderhoudsvoeder voor papegaaien. Pellets met een wetenschappelijk verantwoorde samenstelling, op basis van geselecteerde granen, verse vruchten en aardnoten. Volledig opneembaar, geen verlies. Bevat Florastimul, wat de darmflora ondersteunt en tegen darmstoornissen behoedt. Indien uw vogel niet gewoon is aan korrelvoeding, moet de omschakeling naar dit nieuwe voeder geleidelijk gebeuren

Opmerkingen

De papegaaien kan men onderverdelen in verschillende groepen: de Afrikaanse papegaaien, met als bekendste soort de grijze roodstaart, de amazones, waarvan de sobere groene basiskleur meestal gecombineerd is met andere prachtige kleuren, de kaketoes, die bijna allen een opvallende kuif hebben, de ara's, vooral door hun grootte en hun forse bek een opvallende verschijning. Het hoofdvoer van deze vogels is een goed uitgebalanceerde zadenmengeling, afgestemd op de behoeften van deze vogels. Daarnaast eten ze graag noten en ook een stukje vers fruit of groente zullen ze niet versmaden.

De grijze roodstaart papegaai is waarschijnlijk de bekendste soort van alle papegaaien. Hun goede imitatievermogen en het feit dat zij over het algemeen gezellige praters zijn, maken hen waarschijnlijk zo populair. Deze soort wordt tegenwoordig veelal met de hand grootgebracht, zodat zij aangename, ideale huiskamervogels zijn.

Amazones zijn papegaaien afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Het zijn overwegend groene vogels die, afhankelijk van de soort, op de kop gele, blauwe, rode kleuren vertonen. Ze hebben een zeer goed imitatievermogen. Bepaalde soorten van dit genus, zoals de blauwvoorhoofd amazone en de geelvoorhoofd amazone, kunnen goed met de hand worden grootgebracht en groeien zo uit tot zeer tamme, aangename huiskamervogels. Nauw verwant met de amazones zijn de pionussen, die uit dezelfde leefgebieden komen en ook kalme, zachtaardige huiskamervogels kunnen zijn.

Kaketoes zijn afkomstig van Australië en de nabijgelegen eilanden. Het belangrijkste kenmerk van de kaketoes is hun kuif, die ze ten gepaste tijde kunnen opzetten. De meeste hebben een overwegend witte kleur, eventueel in combinatie met zacht geel of roze, zoals de verschillende geelkuifkaketoes en de molukkenkaketoe. De enkele soorten zwarte kaketoes zijn zeldzame verschijningen, die men enkel in dierenparken en bij gespecialiseerde kwekers terugvindt. Het formaat van de verschillende kaketoesoorten varieert enorm: van 30 tot 70 cm.

De ara's worden opgedeeld in de kleine en grote arasoorten. Ze zijn alle afkomstig uit Zuid-Amerika. De grootste papegaaiensoort ter wereld maakt deel uit van deze groep: de hyacintara, die een lengte van 1 m kan bereiken. De kleine arasoorten zijn niet zo aantrekkelijk van kleur door hun overwegend groene verenkleed. De kleurenpracht bij de grote soorten is des te mooier. Enkel met de hand grootgebrachte vogels zijn geschikt als huiskamervogel, maar ook dan hebben zij toch nog voldoende bewegingsruimte nodig.

Van de andere papegaaiensoorten zijn zeker de edelpapegaaien bij vele vogelhouders zeer geliefd. Bij deze schitterende vogels is de pop mooier gekleurd dan de man, in tegenstelling tot wat bij de meeste vogels gangbaar is. Soms kunnen ze iets te luidruchtig zijn. Ook verschillende Afrikaanse papegaaien zoals de Jardine papegaai en het Bont boerke zijn populair. Kraagpapegaaien, caiques, Kaapse papegaaien, kea's... worden vooral door specialisten gehouden.
€ 46,00(Incl. BTW en excl. transportkosten)
Share

Andere klanten bekeken ook

VERSELE LAGA NUTRIBIRD P15 TROPICAL 4KG

VERSELE LAGA NUTRIBIRD P15 TROPICAL 4KG