Wij gebruiken cookies om het winkelen bij ons gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer info Sluiten
Webshop » Knaagdieren en konijnen » Voeding » VERSELE LAGA RABBIT CUNI COMPLETE 8KG

VERSELE LAGA RABBIT CUNI COMPLETE 8KG

VERSELE LAGA RABBIT CUNI COMPLETE 8KG

Uitleg

Cuni Complete is een volledig en smakelijk voeder voor (dwerg)konijnen, en is voor 100 % samengesteld uit licht verteerbare, geëxtrudeerde brokjes.

We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk voeding is bij het konijn. Omwille van deze reden zetten we dan ook de monopellet voeding Cuni Complete in de kijker.

Ongeveer 80% van de maaltijd van het konijn moet uit hooi bestaan, dat aangereikt kan worden samen met groenten zoals andijvie, wortel(loof), komkommer, etc. of kruiden zoals basilicum of munt.

Hiernaast worden ook korrels gegeven. Het is bij dit onderdeel van de voeding waarin wel eens fouten gemaakt worden. Er zijn namelijk heel wat commerciële voedingen beschikbaar en lang niet allen zijn even geschikt.
Best worden niet al te vetrijke en monopellets aangeboden.
Dit betekent dat alle korrels er hetzelfde uitzien en smaken waardoor geen selectief (en bijgevolg eentonig) eetgedrag kan ontstaan. Voer dat uit een mengeling bestaat geeft het konijntje de keuze van wat hij/zij gaat opeten, vaak is dat steeds hetzelfde wat hij/zij lekker vindt en de andere delen van mengeling blijft onaangeroerd liggen. Hierdoor worden tekorten gezien aan bepaalde voedingsstoffen, vitamines en mineralen.

Afwijkingen aan het gebit en ook maagdarmklachten (met vooral woekering van slechte bacterieën = dysbacteriose) zijn de gevolgen van niet correct voederen.

Omschrijving

Voer voor konijnen en dwergkonijnen.

Eigenschappen

8kgzeer smakelijklicht verteerbaarvoeding voor konijnen
€ 44,40(Incl. BTW en excl. transportkosten)
Share

Andere klanten bekeken ook

Broodhuisje Wortel 350g

Broodhuisje Wortel 350g

SPUTNIK

SPUTNIK